
Opplev kultur, historie og smakfulle eventyr i hjertet av Europa!
Drøymer du om ein aktiv ferie fylt med majestetiske bygninger, rik historie og kulinariske fristelser? Da er Ungarn det perfekte reisemålet for deg! Bli med oss på ei reise til hjertet av Europa og la deg begeistre av alt det flotte dette landet har å by på! Når du reiser med oss, får du alt du trenger for ein bekymringsfri og innholdsrik ferie. Vår tur er ei kulturreise heilt utanom det vanlege!
Inkludert:
- Fly tur/retur Oslo – Budapest
- 7 netter på 3 ulike hotell i nord Ungarn, samt Budapest. Frukost inkludert
- 6 lunsjer
- 7 middager, 1 med vinsmaking
- 4-dagers busstur nord i Ungarn
- Guida bytur med besøk/inngang til Matthias Kirka, Fiskebastionen og St. Stephen Basilica. Kabelvogn-tur fra slottet til Chain Bridge og transport i rikshaws.
- 1 24-timers kort til offentlig transport i Budapest
- Gourmet utflukt til Etyek. Ostesmaking, besøk på skinkehus og vinsmaking.
- Båtcruise på Donau ved solnedgang
- Inngang til dei varme kildene i Egerszalók
- Inngang til slottet i Eger
- Byvandring i Eger
- By vandring i Tokaj
- Vandring i nasjonalparken Megyer-hegy tarn
- Vinsmaking på vingården Béres Tokaj Winery Erdöbénye
- Kryssing av verdens lengste hengebru- til fots
- Togtur i Szlajka dalen
- Land Rover tur til Lippizaner gården- hesteoppdrett av Ungarske Lippizianere
- Reiseleder, samt lokal guide under alle utflukter.
- All transport til og fra flyplass og aktiviteter
Ikkje inkludert:
- Drikke til lunsj og middag.
- Tips til guide og bussjåfør.
- Reise- og avbestillingsforsikring.
Her er med andre ord- Det meste inkludert!
Pris per person i delt dobbeltrom kr. 28900,- (Enkeltromstillegg + kr 4000,-)
Avreise Oslo kl. 10.00 – ankomst Budapest 12.20 (Oppmøte kl. 08.00)
Avreise Budapest kl. 13.00 – Ankomst Oslo 15.30
Programmet vårt dag for dag:
Dag 1: Ankomst Liszt Ferenc flyplass, Budapest. Transport til Miskolc, Calimbra Wellness Hotell. Felles middag på hotellet. Vi skal bu 2 netter på dette hotellet.



Dag 2: Dagstur til Szilvasvarad. Land Rover tur til Lipizzaner gård. Togtur i Szlajka dalen til Veil fossefall, som for øvrig er eit av Ungarn`s vakraste naturområde. Felles middag på restaurant nær hotellet.


Dag 3: Innsjekk hotell, før vi tar turen til den romantiske byen Lillafüred som ligg ved innsjøen Hámori. Her skal vi ta ein togtur inn i skogsområde som omkransar byen, der vi til slutt skal besøke eit ørret oppdrett. «Ørretbuffet» til lunsj. Etter lunsj går turen til vindistriktet Tokaj, der vi får vinsmaking. Tokaj står på UNESCO si verdsarvliste på grunn av sine vinkjellarar. Vi sjekker inn på Mercure Tokaj Center Hotel. Middag på Restaurant Bonchidai. Vi skal bu to netter på dette hotellet.



Dag 4: Vandring i nasjonalparken Megyer-hegy Tarn, etterfulgt av besøk på slottet Rákoczi. Felles lunsj. Etter lunsj blir vi transportert til Sátoraljaújhely der vi skal gå over verdas lengste hengebru, som dessuten er i Guinness rekordbok med sine 723 meter! Middag med vinsmaking om kvelden.



Dag 5: Utsjekk hotell, før vi reiser videre til den sjarmerande byen Eger, der det blir guida byvandring. Felles lunsj. Vi reiser videre til Hotel Saliris med sine varme bad. Der får vi utsikt til dei kjende naturfenomenet «Salt Hill» Eit naturfenomen der varme kilder stig opp fra 410 meterunder jorda, og held ein temperatur på 65-68 grader. Størrelsen er på heile 1200 kvadratmeter. Dette «saltfjellet» tilsvarande som Pamukkale i Tyrkia, som for øvrig står på UNESCO si verdsarvliste. Etter badet, set vi kursen mot Budapest og Hotell Continental som blir hotellet vårt dei siste dagane. Felles middag i Pub kvarteret. Her skal vi smake retten Langoush og drikken Palinka. Vi skal bu 3 netter på hotell Continental.



Dag 6: I dag skal vi utforske høgdepunkta i Budapest. Guida tur til Fiskerbastionen, Matthias kirka, St. Stephen`s basillikaen, Hero`s Square, kabelbana fra Slottet til Chain Bridge og Rikshaw tur. Felles lunsj, og 3-retters middag på Restaurant Rézkakas, ein tradisjonell Ungarsk restaurant med «live» sigøynermusikk.



Dag 7: Gourmet- tur til landsbyen Etyek. Her skal vi besøke ein lokal osteprodusent der vi får smake lokale oster, med vin som passer til. Vi spaserer deretter til ein lokal skinke mester som er kjend for sine gode spekeprodukt. Her får vi ein smakebit på skinke, salami, bacon, grønnsaker og hyllebær/bringebærsaft. Til slutt skal vi besøke vingården Rókusfalvy Estate, der vi får smake på vinane som blir produsert der, saman med nybakte scones, kalla «pogacsa». Tilbake i Budapest blir det eigentid på ettermiddagen. Når kvelden kjem blir det 1 times cruise på Donau, før vi et avskjedsmiddag på Restaurant Vígvarjú. Vi spaserer tilbake til hotellet etter middag.



Dag 8: Frukost, før utsjekk og transport til flyplass.